ΟΡΕΣΤΗΣ Π. ΚΥΡΤΣΗΣ


Μένω στη γειτονιά του Αϊ Γιάννη της Αγ. Παρασκευής από το 1990. Eίμαι πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαφήμιση. 

Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας με αντικείμενο την οπτική επικοινωνία και τα εικαστικά ασχολούμενος ιδιαίτερα με καμπάνιες Κυκλικής Οικονομίας και Ανακύκλωσης σε πολλούς δήμους. Παράλληλα, διαχειρίζομαι το myagiaparaskevi.gr και άλλες τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες. Έχω διδάξει ζωγραφική στα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου, ενώ έχω συντονίσει ομάδες μαθητών για την εικαστική παρέμβαση στους τοίχους του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας.

Ασχολούμαι με τα κοινά από τα φοιτητικά μου χρόνια. Με την τοπική αυτοδιοίκηση εμπλέκομαι από το 2010, ενώ από το 2014 είμαι μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ. Παρασκευής – Μουσείου Αλέκου Κοντόπουλου, προσπαθώντας να συμβάλω στην εξέλιξη της πολιτιστικής δραστηριότητας της πόλης. Πεποίθησή μου είναι ότι η παραγωγή πολιτισμού μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε συγκριτικό πλεονέκτημα για την Αγία Παρασκευή. 

Συστρατεύτηκα από την πρώτη στιγμή με τον Γιάννη Μυλωνάκη και άλλους καλούς φίλους στο αυτοδιοικητικό εγχείρημα «Αλλάζουμε» πιστεύοντας ακράδαντα ότι έχει έρθει η στιγμή η πόλη μας να αποτελέσει πρότυπο βιωσιμότητας, ανάπλασης, κοινωνικής ευαισθησίας, πολιτισμού και διαφάνειας. Η στιγμή αυτή, η ώρα της επανεκκίνησης της πόλης, είναι τώρα.

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο