ΟΡΕΣΤΗΣ Π. ΚΥΡΤΣΗΣ


Να ‘μαστε πάλι εδώ παλεύοντας να αλλάξουμε τα πράγματα. Ίσως να μεγαλώσαμε λίγο, σίγουρα πάντως ωριμάσαμε. Αυτό που μένει σταθερό είναι οι αξίες μας και ο πόθος μας να μοιραστούμε τις δημιουργικές μας ιδέες, να κάνουμε πράξη όσα σχεδιάζουμε για την πόλη μας. Κάποτε ενθουσιαζόμαστε με τις δυνατότητες που έχουμε στα χέρια μας, άλλοτε θυμώνουμε που η πόλη έχει αφεθεί στην τύχη της.

Μπροστά μας έχουμε το φάσμα μιας τοπικής αυτοδιοίκησης τρίτης γενιάς με χαρακτήρα αποκεντρωμένης διακυβέρνησης. Η απόφασή μας είναι να ενεργοποιήσουμε άμεσα, όχι ένα προεκλογικό πρόγραμμα, αλλά συγκεκριμένα υλοποιήσιμα σχέδια. 

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και αφηρημένες έννοιες σε αυτή μας την πρόθεση: είμαι βέβαιος ότι αξιοποιώντας τις πετυχημένες πρακτικές της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, αξιοποιώντας εθνικά και κοινοτικά εργαλεία στο έπακρο, μπορούμε να κάνουμε την Αγία Παρασκευή μια έξυπνη πόλη – πρότυπο

Οι δημότες είναι πια αποφασιμένοι: η Ανανέωση αποτελεί την μοναδική, ίσως την τελευταία ευκαιρία να πετύχουμε για την Αγία Παρασκευή πρώτα την κανονικότητα που της αξίζει και σταδιακά να τη μετατρέψουμε σε μια πόλη καινοτομίας, βιωσιμότητας, ανάπλασης, κοινωνικής ευαισθησίας, πολιτισμού και διαφάνειας.

Συστρατεύομαι, όπως έκανα από την πρώτη μέρα με την παράταξη «Αλλάζουμε» και τον Γιάννη Μυλωνάκη, γιατί η στιγμή της επανεκκίνησης για την Αγία Παρασκευή είναι: Τώρα!

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο