Φίλες και φίλοι, ο καιρός περνά γρήγορα και ο πολιτικός χρόνος γρηγορότερα. Οι υποψήφιοι είμαστε πάλι εδώ, αντιμέτωποι με τους εαυτούς μας και τους συνδημότες μας, συνειδητοποιώντας πόσο έχει αλλάξει αυτά τα πέντε χρόνια ο κόσμος γύρω μας. Αυτή η αναγκαιότητα της αλλαγής από τα κάτω ήταν και η ιδέα που ωρίμασε, το ισχυρό κίνητρο που με ένωσε με τους καλούς φίλους ώστε να ιδρύσουμε την ομάδα «Αλλάζουμε». Μια προσπάθεια που κάνει πράξη το πρωταρχικό μας όραμα, να μην θυμίζει σε τίποτα τις παραδοσιακές δημοτικές παρατάξεις.

Ήταν αυτή η ιδέα που με οδήγησε στο να αντιστρέψω το «Α» δημιουργώντας το λογότυπό μας έναν χρόνο πριν: τα παλιά εργαλεία, είτε δούλεψαν είτε όχι, δεν είναι πλέον λειτουργικά. Το δικό μας έργο είναι να δουλέψουμε με νέα υλικά και διαφορετική νοοτροπία. Ένα έργο που έχει ήδη ξεκινήσει.

Μπροστά μας έχουμε το φάσμα μιας τοπικής αυτοδιοίκησης τρίτης γενιάς με χαρακτήρα αποκεντρωμένης διακυβέρνησης. Η απόφασή μας είναι να ενεργοποιήσουμε άμεσα, όχι ένα προεκλογικό πρόγραμμα, αλλά συγκεκριμένα υλοποιήσιμα σχέδια. 

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και αφηρημένες έννοιες σε αυτή μας την πρόθεση: είμαι βέβαιος ότι αξιοποιώντας τις πετυχημένες πρακτικές της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, αξιοποιώντας εθνικά και κοινοτικά εργαλεία στο έπακρο, μπορούμε να κάνουμε την Αγία Παρασκευή μια έξυπνη πόλη – πρότυπο. Μία «Αγία» της καινοτομίας, των ψηφιακών υποδομών και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της ανακύκλωσης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της έμφασης στο πράσινο και τους ελεύθερους χώρους, της εξοικονόμησης ενέργειας, του αθλητισμού και του πολιτισμού, της προστασίας των ζώων, της προσβασιμότητας - και όλα αυτά με διαφάνεια και λογοδοσία.

Αισθάνομαι δημιουργικός ανάμεσα σε δημιουργικούς ανθρώπους και αισιόδοξος για το μέλλον αυτής της πόλης, καθώς έχουμε μόνο μια δυνατότητα: να τα καταφέρουμε. Σας καλώ να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι.

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk